×

A megadott időközökön kívül 0-24-ben szerződéses partnereink a szerződésben megadott e-emailben és telefonon érhetnek el minket. Rendszergazda szolgáltató cég vagyunk, ezért irodánkba előzetes bejelentkezés szükséges!

1Központi tel.: +36 1/445-0006
2ugyfelszolgalat@vipit.hu

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő-Péntek: 8:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 13:00
Iroda: 1037 Budapest, Bécsi út 324.

Szerver üzemeltetés és telepítés

Egyre jellemzőbb döntés a belsős IT munkatársak tehermentesítése és egy-egy szerver felügyeletének a kiszervezése külső rendszergazda cég felé. Átlagosan egy hét alatt kivitelezhető a telepítés és teljes beállítás. Igény esetén elhelyezzük a szervert magas rendelkezésre állású szerverteremben.

MIÉRT ELŐNYÖS A KISZERVEZÉS?

TÖBB MINT 10 ÉVES TAPASZTALAT SZERVERÜZEMELTETÉSBEN

Gyakori tapasztalat, hogy a belső rendszergazda csapat túlterhelt és nem jut idejük egy újonnan bevezetésre kerülő szerver szolgáltatás megismerésére vagy kitapasztalására. Ilyen esetben célszerű kiszervezni a szerver üzemeltetését, így a külső szakembereknek kizárólag korlátozott hozzáférése van a Cég belső adataira nézve, ellenben felelősséget tudnak vállalni a rájuk bízott szerver megfelelő működéséért.

WINDOWS SERVER

LINUX, UNIX

CLOUD SERVICE

SZÜKSÉGES A HAVIDÍJAS SZERVER FELÜGYELET

Egy újonnan telepített szervert az esetek túlnyomó részében nem elegendő egyszer konfigurálni. Az üzembiztos működéshez elengedhetetlen az időszakos vizsgálat, vagy az újonnan fellelhető biztonsági kockázatok kezelése.

már a beszerzéstől

Segítünk választani virtuális és fizikai szerverek között, megtalálni a szükséges hardver és szoftver elemeket és beszerezni nagyker kapcsolatainkon keresztül. Ajánlatot teszünk szerverbérlésre, hogy kezdeti több száz ezres beruházás nélkül is üzembe helyezhesd új szervered.

 • lehet fizikai vagy virtuális
 • Dell szervert javasunk
 • Next Business Day garancia

szervertelepítés

Ha felmértük és beszereztük a szervert, tudjuk milyen szoftverek kerülnek telepítésre, rendszergazdánk megkezdi a munkát. Innentől általában 1 hét alatt kivitelezhető. Már meglévő szerver esetén migráljuk az adatokat az új környezetbe. Zökkenőmentes átállással, akár hétvégén is.

 • Linux és Windows szerver telepítés
 • Exchange szerver telepítés
 • Postfix és egyéb levelező szerver
 • Web szerver adminfelülettel
 • FTP szerverek

monitoring

0-24 órában monitorozó rendszerünk jelenti a szerver állapotát a rendszergazda felé. Így akár az éjszaka közepén vagy hétvégén bekövetkezett szerverleállásra is azonnal tudunk reagálni, mielőtt azt a munkatársak érdemben észrevennék.

 • dokumentált előre tervezett folyamatok
 • 0-24 órás üzemeltetés
 • sms és e-mailes azonnali értesítés

szerverüzemeltetés

Az üzemeltetéssel járó feladatokat úgy ütemezzük, hogy a munkatársakat a lehető legkisebb mértékben zavarjuk. A szerverrel járó konfigurációk, patchek munkaidőn túli elvégzése. Folyamatos szakmai konzultációk a belső IT-val, hogy a szerver lehetőségei maximálisan ki legyenek használva.

 • Felhsználók kezelése
 • Jogosúltságok beállítása
 • Mappa megosztás
 • Új tárhely készítése
 • Levelezés beállítása

SZERVER TELEPÍTÉS ÉS
SZERVER ÜZEMELTETÉS ÁRAI

KEZDŐCSOMAG
szervertelepítés

42 000 Ft + Áfa

Windows vagy Linux szerver operációs rendszer telepítése. RAID konfigurálás, kezdő beállítások, csoportházirend, csoportok kialakítása, felhasználók felvétele és megosztások kialakítása.

Maximum 6 óra konfigurálás

RENDSZERMÉRNÖK
szerverkonfigurálás

7 500 Ft + Áfa / óra

Egyedi kérések alapján, specifikusan telepítjük a szervert. Vagy a már meglévő kiszolgálón plusz szolgáltatásokat helyezünk üzembe, de előfordul, hogy hibakereséseket végzünk.

Az elszámolás óradíj alapú

WEBSERVER ISPCONFIG
szervertelepítés

20 000 Ft + Áfa

Linux alapon teljes értékű webszerver, php, mysql, levelezőszerver, ftp szerver és dns kiszolgáló telepítése. A telepítéshez jár admin felület, amivel minden fontos beállítás elvégezhető a későbbiekben. A környezetet így is ismerheted: LAMP.

Maximum 3 óra konfigurálás

TŰZFAL
PFSENSE

szervertelepítés

32 000 Ft + Áfa

Modern tűzfalmegoldások a pfSense-től. Minden szükséges megoldást magába foglal. Fejlett tűzfal szabályok létrehozása, VPN megoldások, webszűrés, dhcp, dns kiszolgálók és számos csomagból telepíthető alkalmazás.

Maximum 4 óra konfigurálás

PRIVÁT FELHŐ
SZERVER

szervertelepítés

36 000 Ft + Áfa

Egy olyan kiszolgáló, aminek a segítségével egy helyre rendszerezhetjük céges adatainkat. Interneten keresztül biztonságosan, bármikor és bárhonnan elérhető a felhasználóknak.

Maximum 5 óra konfigurálás

SZERVER ÜZEMELTETÉS MELLETT KÉRHETŐ
EXTRA SZOLGÁLTATÁSOK

VIRTUÁLIS
szerverbérlés

Havidíj 3 000 Ft + Áfa-tól
Gyorsan elkészíthető, ideális kis irodák számára, vagy kisebb forgalmú saját web/levelező szervernek.

Gyors bővítés

Hardver bővítés elvégzéséhez egyetlen újraindítás elegendő.

Mobilitás

Nem függ a virtuális környezetet futtató szervertől, szabadon átvihető másik erőforrásra.

DEDIKÁLT
szerverbérlés

Havidíj 18 500 Ft + Áfa-tól
Kezdeti több százezres beruházások nélkül lehet saját szervered. Igényekhez alakított konfiguráció.

Folyamatos működés

Hardver hibák esetén azonnal csere szervert biztosítunk.

Választható konfigurációk

Feladathoz mérten segítünk kiválasztani megfelelő szervert.

HOSTING
szerver elhelyezés

Havidíj 12 000 Ft + Áfa-tól
Szerver elhelyezést jelenleg két szerverteremben tudunk biztosítani. Magas rendelkezésre állás esetén a T-System budapesti szerverterme javasolt.

Sávszélesség

A legtöbb szerver szolgáltatáshoz elég, garantált 100Mbit/s - 1Gbit/s-ig

Rendelkezésre állás

Magas 99,99%-os rendelkezésre állás, N+1 biztosítás.

A szerverelhelyezési szolgáltatásainkat igénybe lehet venni függetlenül attól, hogy van-e szerverüzemeltetési megállapodás.

MANAGELT SZERVER ELHELYEZÉS

Legyen saját szervered, kérlek, írd le az elképzeléseidet és kollégánk rövid időn belül jelentkezni fog. Ha egy szervernél teljeskörűen mi intézünk mindent akkor a feltüntetett áraknál kedvezőbbet tudunk adni.

SZEMÉLYRE SZABVA

Nem hiszünk az "előre telepített" szervekben. Más szolgáltatók az azonnali bevételek miatt készen, gyakran szakértelem hiányában értékesítik az olykor több éves elavult konfigurációkat.

ÜZEMELTETÉSSEL

Nem hagyjuk magára Ügyfeleinket szerver elhelyezés vagy telepítés után sem. A kész szerverhez lehetőség van eseti rendszergazda vagy havidíjas konstrukcióban szerver üzemeltetést kérni.

SZERVER MIGRÁLÁS

Átvállaljuk az olykor nehézkesen kivitelezhető szerver migrációkat. Levesszük a terhet a belső IT válláról és a lecserélt szerver teljes adatmentését és biztonságos átmigrálását elvégezzük az új szerverre.

SZERVER ÜZEMELTETÉS

A szolgáltatásunk lényege, hogy teljes szervert vagy akár csak bizonyos IT folyamatok üzemeltetését átvállaljuk. Gyakori feladataink

Windows Server Üzemeltetés 2003-tól 2019-ig

Vállalati környezetben kb. 5-7 felhasználó felett indokolt a Windows Server megfelelő verziójának (általában Standard) a használata. Az Active Directory alkalmazásának hatására lényegesen biztonságosabb és átláthatóbb a rendszerfelügyelet.

A Csoportházirendekkel a legapróbb részletig személyre szabhatjuk a számítógépünket és felhasználóhoz köthetjük a beállításokat aminek a segítségével bárhol jelentkezünk be mindig megkapjuk a munkafelületünket és kedvenc programjainkat.

Microsoft Windows 2019 szerver Standard és Datacenter különbségek.

Jelenleg is (belső hálózatokban főleg), sok helyen üzemeltetünk még Windows Server 2003-as verziót, általában pénzügyi megfontolásból, ezért érdemes a vásárlás előtt átgondoltan, a rendszergazdával körbejárni és kiválasztani a megfelelő Licencet konstrukciót!

Linux SZERVER Üzemeltetés

Nagy előnye a Windows Server-rel ellentétben a nyílt forráskódja GNU General Public License (GPL) miatti ingyenessége. Egy-egy szolgáltatás megoldásánál több százezer forint takarítható meg a Linux Szerver választásával.

Kis hálózatok kialakításánál és Webes alkalmazásoknál rendkívül megbízhatóan üzemel. Hálózati fájlmegosztáshoz vagy tűzfalazást is Linux alapon oldjuk meg, ellenben nem a szokványos telepítési módszerrel, hanem direkt erre a célra kifejlesztett Disztribúció segítségével.

Javasolt megoldások Linux segítségével:

 • Webserver
 • Adatbázis szerver
 • JAVA szerver
 • Levelező szerver
 • FTP szerver

 

Apache Webserver üzemeltetése

Linux szerver alapokon üzemelő ingyenes Webserver kiszolgáló. Kiegészítve az Apache-ot PHP és MySQL szerverrel (LAMP), komplex megoldást nyújt szinte az összes weboldalnak, vagy a legtöbb Wordpress, Joomla, Drupal és hasonló CMS rendszernek.

Biztonsági beállításai a részletességig személyre szabhatóak. Javaslatunk ISPConfig rendszerben telepíteni és használni, mert így egy saját adminisztrációs felülettel rendelkező rendszert kapunk végeredményül. Az adminisztrációs felületen akár a marketing osztály számára rendszer üzemeltetési  tapasztalat nélkül elvégezhető egy új weboldal telepítése.

Microsoft Exchange Levelező Üzemeltetés

Ingyenes levelező szolgáltatások közül a Gmail-t választjuk, de ha vállalati környezetben kell bevezetni egy levelező rendszert, akkor a Microsoft megoldása, az Exchange Server verhetetlen.

Minden eszközön számítógép, tablet, telefon, webmail felületen ugyan azokat az adatokat látjuk, bejövő/kimenő levelek, naptár, feladatok, névjegyzék. További előnyök, integráció az Active Dreictory-val, így a vállalati informatika központosítva felügyelhető.

Hátránya: magas licenc árai, ellenben léteznek más alternatívák is mint pl. az Office 365 vagy a Microsoft Partner program amivel havi 1-2 ezer forintos összegre szorítható a postafiók költség.

Tűzfal PFSENSE üzemeltetése

Biztonságos, rendkívül gyorsan személyre szabható és kis erőforrás igényes kiszolgáló. Kompatibilis a Microsoft Hyper-V szerverével, ezért egy meglévő rendszerbe szerver vásárlás nélkül integrálható.

Az alap internet megosztás és tűzfalszabályok mellett,

 • tartalom és domain alapú, proxy szűrés
 • VPN és Ipsec megoldások
 • hálózat forgalmi statisztika kimutatás
 • CARP alapú redundáns rendszer kialakítás

Adatbázis üzemeltetés

Az üzleti modellekben az adatbázisoknak nagy szerepe van, a számlázótól kezdve minden komolyabb alkalmazás mögött valamelyik SQL kiszolgáló tárolja az adatokat, ezért kiemelten fontos,  hogy rendelkezzünk mindig biztonsági mentéssel és korlátozzuk a jogosultságokat.

Jellemző adatbázisok:

 • MySQL - Ingyenes
 • MSSQL - Microsoft termék

Léteznek még más gyártó által fejlesztett kiszolgálók és adatbázis szerkezetek, de a vállalati felhasználás 95%-ban a fent megnevezett alapokra épül.

Levelező szerver (POSTFIX) üzemeltetés

Abban az, esetben ha le tudunk mondani a naptár, feladatok és címtár szinkronizálásáról, akkor jó választás lehet egy Postfix levelező szerver üzemeltetése az Exchange-el szemben.

Ingyenesen használható Linux alapokon, ebből kifolyólag kis költségvetéssel üzemeltethető, a hardverigénye is jelentéktelen, így akár Virtuális gépre is telepíthető.

Az alap szoftver kompatibilis számos külső fejlesztéssel, amiknek a segítségével SPAM vagy Vírus szűrés is megvalósítható.

BÁMILYEN KÉSZ LEVELEZŐRENDSZER ELÉ BEÜZEMELHETŐ

Központosított SPAM és Vírus szűrés. A technológia előnye, hogy levesszük a terhet a levelező rendszerről és egy különálló, csak az adott feladattal foglalkozó szervert helyezünk üzembe.

A SPAM levelek többsége azonos, így ha már egy ügyfelünk megkapta a nemkívánatos tartalmakat és ezt jelezte a rendszergazda felé, akkor a hasonló tartalmú leveleket már másik vállalkozások felé nem továbbítjuk.

Ügyfeleink választhatják saját kiszolgálójukon használva, vagy akár hostolt spam gateway szolgáltatásként is.

WINDOWS SERVER
TELEPÍTÉS

 • Költséghatékonyság
 • Megbízhatóság
 • Management

LINUX
SERVER
TELEPÍTÉS

 • Költséghatékonyság
 • Megbízhatóság
 • Management
windows és linux server üzemeltetés, webszerver, levelező szerver felügyelet
TOP