×

A megadott időközökön kívül 0-24-ben szerződéses partnereink a szerződésben megadott e-emailben és telefonon érhetnek el minket. Rendszergazda szolgáltató cég vagyunk, ezért irodánkba előzetes bejelentkezés szükséges!

1Központi tel.: +36 1/445-0006
2ugyfelszolgalat@vipit.hu

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő-Péntek: 8:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 13:00
Iroda: 1037 Budapest, Bécsi út 324.

INFORMATIKAI HÁLÓZATOK
ÜZEMELTETÉSE ÉS ÉPÍTÉSE

VEZETÉKES ÉS WIFI HÁLÓZATOK KIVITELEZÉSE EGYARÁNT

IRODAHÁZAK INFORMATIKAI ÜZEMELTETÉSE

Rendszergazda tevékenységeink mellett, vállaljuk cégek és irodaházak hálózatainak a kiépítését és annak üzemeltetését is. Munkánk során biztonságtechnikailag sokszor tapasztaljuk, hogy az irodaház erősáramú szakemberei által összeállított IT hálózaton több cég osztozik. Ez azért veszélyes, mert ilyen konfigurációban a vállalkozások elérik egymás szervereit, az erőforrásokat és akár a céges adatokat is!

A szolgáltatásba beletartozik a hálózat szoftveres és hardveres üzemeltetése is. Hardver terén előforduló hiba a végpontok elromlása, ezt általában cserével a helyszínen orvosolni lehet. A szoftveres beállítások legtöbbször távolról gyorsan elvégezhetőek.

TELEPHELYEK ÖSSZEKÖTÉSE

Több telephellyel rendelkező ügyfeleinknek titkosított összeköttetést tudunk biztosítani az interneten keresztül az irodák között. Ezzel a módszerrel biztonságosan elengedő egy helyen üzemeltetni a szervereket.

TÁVOLI HOZZÁFÉRÉS

Biztonságos, titkosított VPN csatornán akkor is garantálni tudjuk munkatársaknak a belső informatikai hálózathoz a hozzáférést, ha épp nem tartózkodnak az irodában, vagy valamelyik telephelyen.

VENDÉG HÁLÓZATOK

Fontos hálózatbiztonsági beállítás, hogy a hálózati összetevők és számítógépek kizárólag azokhoz az eszközökhöz férhessenek hozzá amihez feltétlen szükséges. Ilyen akár a vendég Wifi elkülönítése is!

FIZIKAI, VEZETÉKES HÁLÓZATOK
TERVEZÉSE ÉS KIÉPÍTÉSE

Minden olyan eszközt, amely fix helyre van telepítve általában fizikai kábelekkel csatlakoztatunk a hálózatra. Ennek egyszerű magyarázata a még mindig fennálló sebesség és stabilistási különbség a Wifi hálózatokkal szemben.

VEZETÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATOK
TERVEZÉSE ÉS KIÉPÍTÉSE

A mikrohullámú (WiFi) technológiával működő informatikai hálózatok nagy előnye, hogy nem szükséges fizikai összeköttetés, kábelezés. Ezzel a megoldással több kilométerre lévő épületek is gond nélkül hálózatba köthetőek.

Hálózat és végpont kiépítésnél figyelembe kell venni a hálózat optimális sávszélességét, ezért CAT 5e, CAT 6 vagy az feletti szabványú eszközöket használunk. A kiépített informatikai hálózatokra 10 év garanciát adunk!

WIFI HÁLÓZAT ÉPÍTÉS

Megkereséseink nagy részében leendő partnereink rossz tapasztalataik miatt olyan informatikai hálózatot képzelnek el, ahol gyors Wifi adatátvitel, nem szakadozik a videólejátszás. Az egész irodában, sőt még a raktár helyiségekben is van Wifi jelerősség, ha egyszerre 20 eszköz csatlakozik a hálózatra akkor is gond nélkül működik a rendszer.

A jó hír, van megoldás! Megfelelően kiválasztott, lényeges, hogy vállalati felhasználásra szánt eszközökkel és azoknak a helyes elhelyezésével gond nélkül kialakítható a vezetéknélküli hálózat. Kezdetben Cisco eszközökkel dolgoztunk, de az elmúlt pár év tapasztalati azt mutatják, töredék költséggel ugyan azt megbízhatóságot érhetjük el az Ubiquiti termékekkel.

WPA2 és RADIUS

biztonság és titkosítás

802.11 a/b/g/n/ac

Wifi szabványok

2.4 GHz/ 5 GHz

frekvenciasáv

Controller

kezelő szoftver

2533 Mbps 122 méter

hatótávolság

INFORMATIKAI HÁLÓZAT ÜZEMELTETÉS

Az árat befolyásoló tényező inkább az informatikai hálózatok bonyolultsága
mint annak nagysága vagy az eszközeinek a száma határozza meg.

HÁLÓZAT ÜZEMELTETÉSI FELADATOK

Informatikai eszközök aminek az üzemeltetését átvállaljuk, aktív és passzív eszközök. A szolgáltatás tartalmazza, ha egy eszköz meghibásodik rövid határidővel személyesen a telephelyen megkezdjük a javítást.

Router / Tűzfal üzemeltetés

Az internet és a belső hálózat közötti összekötő kapocs. Kiemelten fontos a tűzfal átgondolt beállítása és céges környezetben az olcsó 5 ezer Ft-os megoldások elhagyása.

 • Hálózati forgalomirányítás
 • Port forward
 • Szűrt internet használat
 • Sávszélesség korlátozás
 • Több telephely összeköttetés
 • Távoli hálózatelérés VPN

Switch üzemeltetés

A belső hálózat kiemelten fontos része, mind a hálózat sebessége és biztonsága terén is. Kialakíthatunk akár végpontvédelmet is (fizikai védelem), meggátolva ezzel a helyi hálózat esetleges támadásait.

 • VLAN megoldások, hálózat szegmentálás
 • Belső hálózat sebessége
 • Végpont védelem
 • Port sávszélesség

PASSZÍV ELEMEK

A végpontok fizikai sérüléseinek javítása, a hálózati hurkok elhárítása is hálózat üzemeltetési feladat, mint ahogyan az is, ha egy új munkaállomást, vagy egy meglévőt költöztetni kell egy másik irodahelyiségbe.

 • Végpont fizikai sérülés
 • Kábel szakadás
 • Munkaállomás költözés
 • Hálózati hurok

HOGYAN KÉSZÜL A HÁLÓZAT?

Lépésről lépésre

IGÉNYFELMÉRÉS

01

Fontos, hogy a hálózat tervezéséhez szükségünk van, egy átfogó felmérésre, amelyben a már meglévő számítógépek, nyomtatók és a jövőbeni informatikai eszközök elhelyezkedését behatároltuk.

TERVEZÉS

02

A legfontosabb tervezési feladat az optimális kábelezési rendszert és nyomvonalat meghatározni, mert akár már 30 végpont kialakításánál kilométerekben mérhető a kábelek hossza.

KIÉPÍTÉS

03

A kábelek sokféle képen mehetnek az irodákban, falban bevésve, falon kívül kábelcsatornákban, álmennyezetben kábeltálcán és akár padlóban is. Ebben a fázisban kiépítjük a fizikai hálózati elemeket.

ÁTADÁS, DOKUMENTÁCIÓ

04

A kész hálózatépítési munkát, minden hálózati végponton műszerrel leellenőrizve, dokumentálva, a garancialevelekkel és nyomvonali tervvel adjuk át ügyfeleinknek.

informatikai hálózat üzemeltetés, Wifi hálózat kiépítése, végpont építés
TOP